Slivkový koláč

Liaty koláč s minislivkami

Autor receptu: helena10

Do tohto koláča som zužitkovala posledné malé slivky z plánky.* Upiecť sa dá s posýpkou, aj bez posýpky.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvú si nachystám posýpku na koláč. V menšej nádobe roztopím maslo. Pridám doň cukor, premiešam a nasypem múku. Miešam všetko vareškou až vznikne posýpka. Nechám ju bokom celkom vychladnúť a stuhnúť.
  2. Cesto pripravím v jednej miske vymiešaním všetkých uvedených surovín ručným mixérom – môžete aj metličkou – do jednoliatej konzistencie. Hotové cesto nie je ani riedke, ani husté.
  3. Pripravené cesto vylejem a zarovnám na vymastený a posypaný hlboký plech 22 x 33 cm.
  4. Na cesto rozsypem polovičky malých sliviek, ktoré som vopred umyla a odkôstkovala. Slivky posypem cukrami podľa vlastného uváženia.
  5. Povrch ochutených sliviek štedro posypem pripravenou vychladnutou a stuhnutou posýpkou. Neminula som všetku. Zostatok som odložila do mrazničky na ďalšie použitie.
  6. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Skontrolujem špajľou.
  7. Vychladnutý upečený koláč pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom.