Pirohy

Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila pirohy.

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si cesto. Vajce som vyšľahala so soľou.
  2. Pridala som lyžicu oleja.
  3. Potom som pridala horúcu vodu.
  4. Do preosiatej múky som prilievala postupne a zmiešala.
  5. Cesto zmiesim.
  6. A dobre vypracujem a nechám odpočívať 15 min.
  7. Ja robievam redšie lekváre a tie sa nedajú použiť ako plnky, lebo vytekajú. Vymyslela som si spôsob, ako urobiť lekvár netekutý. Dám ho na panvicu rozohriať. Zatiaľ v deci vody vymiešam pol balíčka Zlatého klasu.
  8. Pridám do lekváru Zlatý klas a miešam, pokiaľ nezhustne.
  9. Takto hustý vám už nikdy nebude vytekať z koláčov ani pirohov.
  10. Odpočinuté cesto vyvaľkám.
  11. Tvorítkom na pirohy vykrojím kolieska.
  12. Na kolieska uložím lekvár.
  13. A pridám namočené hrozienka v rume.
  14. Koliesko vložím do tvorítka a cesto uzavriem.
  15. Všetky uzavreté. Nezvyknem zamrazovať pirohy, mne to chutí iba čerstvé.
  16. Nechám zovrieť vodu osolenú a vložím pirohy.
  17. Keď vyplávajú na povrch, vyberiem ich scedím a polejem olejom aby sa nepolepili.
  18. Z odkrojky nezvyknem opät zmiesiť, ale robím si z nich drobné kocky do polievky a rezence.
  19. Rezance s makom.
  20. Prajem vám dobrú chuť.