Pirohy
Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila pirohy.
4 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si cesto. Vajce som vyšľahala so soľou.
- Pridala som lyžicu oleja.
- Potom som pridala horúcu vodu.
- Do preosiatej múky som prilievala postupne a zmiešala.
- Cesto zmiesim.
- A dobre vypracujem a nechám odpočívať 15 min.
- Ja robievam redšie lekváre a tie sa nedajú použiť ako plnky, lebo vytekajú. Vymyslela som si spôsob, ako urobiť lekvár netekutý. Dám ho na panvicu rozohriať. Zatiaľ v deci vody vymiešam pol balíčka Zlatého klasu.
- Pridám do lekváru Zlatý klas a miešam, pokiaľ nezhustne.
- Takto hustý vám už nikdy nebude vytekať z koláčov ani pirohov.
- Odpočinuté cesto vyvaľkám.
- Tvorítkom na pirohy vykrojím kolieska.
- Na kolieska uložím lekvár.
- A pridám namočené hrozienka v rume.
- Koliesko vložím do tvorítka a cesto uzavriem.
- Všetky uzavreté. Nezvyknem zamrazovať pirohy, mne to chutí iba čerstvé.
- Nechám zovrieť vodu osolenú a vložím pirohy.
- Keď vyplávajú na povrch, vyberiem ich scedím a polejem olejom aby sa nepolepili.
- Z odkrojky nezvyknem opät zmiesiť, ale robím si z nich drobné kocky do polievky a rezence.
- Rezance s makom.
- Prajem vám dobrú chuť.