Kysnuté koláče s tvarohovo-pudingovo-banánovou plnkou fotorecept
Foto: babkamt
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
250 ml |
|
21 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
z 1 citróna |
|
2 PL |
|
70 g (alebo olej) |
|
1/2 ČL |
|
na potretie |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
40 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou. Do masla primiešame tvaroh a rozmačkaný zrelý banán. Na obrázku chýba vanilkový cukor a banán.
-
2
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť.
-
3
Potom s pudingom spojíme vymiešané maslo s tvarohom a banánom.
-
4
Z 50 ml teplého mlieka, ČL cukru a polovice kocky čerstvého droždia necháme nakysnúť kvások. Potom k nemu pridáme pridáme zvyšných 200 ml mlieka, 70 g masla izbovej teploty, cukor, vanilkový cukor, soľ, jeden bielok a nastrúhanú kôru z jedného citróna. Premiešame a postupne zapracovávame obe preosiate múky.
-
5
Vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť.
-
6
Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí. Z každej sformujeme guľku.
-
7
Cesto rozvaľkáme, na jednu stranu uložíme plnku. Plnku prekryjeme cestom, okolo plnky dobre stlačíme cesto. Zvyšok cesta narežeme na asi 1 cm široké pásy.
-
8
Pásy ukladáme šikmo okolo plnky.
-
9
Alebo len cez pásy zrolujeme plnku.
-
10
Na plechu vyloženom papierom na pečenie natrieme pečivo rozmiešaným žĺtkom s troškou mlieka.
-
11
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, koláče pečieme 20 minút.
Ďakujem tebe aj @kvakac za milý komentár.
Mám rada, keď je v koláči dostatok plnky. Ďakujem dievčatá za milé komentáre.
Dúfam, že s nimi budeš spokojná.