Kuracie prsia s omáčkou
Kurkumaš (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Keď môže byť paprikáš, tak prečo by sa nemohol uvariť aj kurkumaš. To aby dievčence
nepovedali, že tu nie je aj pre nich niečo. Je to
podstate rýchlovka. K tomu špaldové celozrnné cestoviny a obed je hotový, co by dub.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetku zeleninu si krájame na drobno. Cesnak na plátky. Pôjde to rýchlo, preto vopred pripraviť. Mäso pokrájame na pásiky. Na hlbšiu a väčšiu panvicu si dáme maslo s olejom zohriať. Pridáme zeleninu a prudko dusíme.
- Za chvíľu pridáme cesnak, soľ, korenie a kurkumu. Zas to chvíľu dusíme a miešame.
- A teraz pridáme mäso. Necháme ho zatiahnuť do biela za stáleho miešania.
- Potom prilejeme smotanu a ďalej miešame, aby sa chvíľu povarilo všetko. Panvicu odstavíme zo sporáku a necháme chvíľu postáť.
- Medzi tým si uvaríme cestovinu a môžeme nakladať. Je to dobrá rýchlovka a hlavne zdravá.
- Tu je tá cestovina penne, ja tomu hovorím potrubie.