Kuracie prsia s omáčkou

Kurkumaš (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Keď môže byť paprikáš, tak prečo by sa nemohol uvariť aj kurkumaš. To aby dievčence nepovedali, že tu nie je aj pre nich niečo. Je to podstate rýchlovka. K tomu špaldové celozrnné cestoviny a obed je hotový, co by dub.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetku zeleninu si krájame na drobno. Cesnak na plátky. Pôjde to rýchlo, preto vopred pripraviť. Mäso pokrájame na pásiky. Na hlbšiu a väčšiu panvicu si dáme maslo s olejom zohriať. Pridáme zeleninu a prudko dusíme.
  2. Za chvíľu pridáme cesnak, soľ, korenie a kurkumu. Zas to chvíľu dusíme a miešame.
  3. A teraz pridáme mäso. Necháme ho zatiahnuť do biela za stáleho miešania.
  4. Potom prilejeme smotanu a ďalej miešame, aby sa chvíľu povarilo všetko. Panvicu odstavíme zo sporáku a necháme chvíľu postáť.
  5. Medzi tým si uvaríme cestovinu a môžeme nakladať. Je to dobrá rýchlovka a hlavne zdravá.
  6. Tu je tá cestovina penne, ja tomu hovorím potrubie.