Hubové rizoto

Kuriatkové rizoto

Autor receptu: wildfoods

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuriatka očistíme a orestujeme na olivovom oleji asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie a nasekanú vňaťku, ešte zarestujeme a odložíme bokom.
  2. Do výpeku pridáme kocku masla a orestujeme nakrajanú cibuľu. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme ryžu a chvíľu opečieme. Následne podlejeme bielym vínom.
  3. Keď sa víno odparí, podlejeme ryžu vodou alebo lepšie vývarom a osolíme podľa chuti.
  4. Varíme kým sa ryža neuvarí domäkka, ale nesmie sa odpariť všetka voda, musí to mať krémovú konzistenciu.
  5. Do uvarenej ryže prihodíme kocky masla a strúhaný parmezán a získame krásnu krémovú konzistenciu.
  6. Kuriatka vrátime na panvicu do rizota a zmiešame. Navrch ešte parmezán a môžeme ozdobiť pažítkou. Videorecept si môžeš pozrieť na mojom instagramovom profile! :)