Hubové rizoto
Kuriatkové rizoto
Autor receptu: wildfoods
Postup- Kuriatka očistíme a orestujeme na olivovom oleji asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie a nasekanú vňaťku, ešte zarestujeme a odložíme bokom.
- Do výpeku pridáme kocku masla a orestujeme nakrajanú cibuľu. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme ryžu a chvíľu opečieme. Následne podlejeme bielym vínom.
- Keď sa víno odparí, podlejeme ryžu vodou alebo lepšie vývarom a osolíme podľa chuti.
- Varíme kým sa ryža neuvarí domäkka, ale nesmie sa odpariť všetka voda, musí to mať krémovú konzistenciu.
- Do uvarenej ryže prihodíme kocky masla a strúhaný parmezán a získame krásnu krémovú konzistenciu.
- Kuriatka vrátime na panvicu do rizota a zmiešame. Navrch ešte parmezán a môžeme ozdobiť pažítkou.
Videorecept si môžeš pozrieť na mojom instagramovom profile! :)
|