Kuracie teriyaki

Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu.* Kuracie mäso sa v nej varí kožou nadol do chrumkava. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jemne zohrejte med na panvici, kým nezačne tmavnúť a nezíska mierne horkú chuť. Odstráňte z ohňa a zmiešajte so sójovou omáčkou, mirinom, saké, nastrúhaným cesnakom a zázvorom.
  2. Kuracie stehná zalejte pripravenou marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne cez noc).
  3. Ryžu SOS Jasmine uvarte podľa návodu na obale.
  4. V hrnci jemne zohrejte kurací vývar z kostí s nakrájaným cesnakom a sójovou omáčkou. Varte na miernom ohni 5–10 minút, kým vývar nezavonia. Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a odstavte.
  5. Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Kuracie stehná opečte kožou nadol dozlatista a chrumkava. Otočte a dopečte aj z druhej strany. Zalejte zvyšnou marinádou a nechajte zredukovať na lepkavú polevu.
  6. Do misiek rozdeľte jazmínovú ryžu. Zalejte ju horúcim cesnakovým vývarom. Navrch položte kuracie mäso. Ozdobte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.