Kuracie teriyaki
Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu.* Kuracie mäso sa v nej varí kožou nadol do chrumkava. Ideálny recept s
ryžou SOS Jasmine.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Jemne zohrejte med na panvici, kým nezačne tmavnúť a nezíska mierne horkú chuť. Odstráňte z ohňa a zmiešajte so sójovou omáčkou, mirinom, saké, nastrúhaným cesnakom a zázvorom.
- Kuracie stehná zalejte pripravenou marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne cez noc).
- Ryžu SOS Jasmine uvarte podľa návodu na obale.
- V hrnci jemne zohrejte kurací vývar z kostí s nakrájaným cesnakom a sójovou omáčkou. Varte na miernom ohni 5–10 minút, kým vývar nezavonia. Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a odstavte.
- Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Kuracie stehná opečte kožou nadol dozlatista a chrumkava. Otočte a dopečte aj z druhej strany. Zalejte zvyšnou marinádou a nechajte zredukovať na lepkavú polevu.
- Do misiek rozdeľte jazmínovú ryžu. Zalejte ju horúcim cesnakovým vývarom. Navrch položte kuracie mäso. Ozdobte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.