Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou fotorecept

kitchenguru - fotkakitchenguru, 5. marca 2024
Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou (fotorecept)
Foto: kitchenguru

Recept na kuracie mäso v smotanovej omáčke so šampiňónmi a kapiou. Podávané s kolienkami.

Suroviny

3 ks
3 ks veľké
1/2 ks veľká
2 veľké strúčiky
1 ks
1,5 PL
1 PL
1 KL
3 ks
3 ks
3 PL
1 PL
1 kelímok
2 PL
cca 300 ml
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyjeme, očistíme a osolíme kuracie stehná. Očistíme si cibuľu a nakrájanú na kocky ju pridáme do hrnca, v ktorom sa nám zohrieva olej. Pridáme sladkú mletú papriku, cukor, soľ, mleté korenie a nakoniec kuracie stehná. Kuracie stehná necháme z jednej a druhej strany zatiahnuť a miešame, aby cibuľa neprihorela. Následne podlejeme vodou a pridáme korenie aj nakrájanú kapiu a varíme pod pokrievkou.

    Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme a nakrájame šampiňóny. Do hrnca ich pridáme spolu s majoránom a roztlačeným cesnakom v ďalšom kroku.

    Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po pridaní majoránu a nakrájaných šampiňónov necháme variť všetko pod pokrievkou až kým kuracie nie je polomäkké.

    Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca pridáme kyslú smotanu, ktorú sme rozmiešali s hladkou múkou, do ktorej sme pridali trocha vody a pomiešali sme to celé metličkou. Priebežne miešame a dávame pozor, aby omáčka nevykypela. Pridáme soľ a mleté korenie prípadne cukor ak je treba a citrónovú šťavu. Keď sa kuracie mäso oddeľuje od kosti je to hotové.

    Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Príloha: Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu a pridáme olej a soľ. Keď voda vrie pridáme cestoviny (kolienka). Keď sú kolienka uvarené, tak vodu scedíme a prepláchneme studenou vodou a znovu scedíme vodu. Môžeme podávať.

Diskusia k receptu

kuko95
To už som dávno nečítal že do vody na cestoviny sa pridáva olej ja som myslel že táto kravina už vymrela ...ale čo aspoň si ten olej pekne poplava
kitchenguru
@kuko95 (5.3.2024 15:21)

Dobrý deň, ďakujem za váš názor, ja keď varím kolienka tak ho tam dávam tak som zvyknutá, samozrejme recept slúži ako inšpirácia :-)
1x sracz
cesminaz
@kuko95 (5.3.2024 15:21)

Tak teraz som sa dobre zasmiala😅😅 Ja som len jediný krát vyskúšala variť cestoviny s olejom, ale aj to preto lebo som bola zvedavá či to niečo spraví... Nič to nespravilo, takže ja len klasicky bez.
chorvatka
Aby sa cestoviny nezlepili, dajte do vody trosku otcu a hotovo ! Olej je naozaj zbytocny. navyse, len co voda s cestovinami zacne vriet, staci vypnut platnu a pocitat potrebny cas na uvarenie cestovin v hrnci pod pokrievkou; Ja tak varim aj vajicka. vela zdaru vsetkym Varechacom
chemik
@kuko95 (5.3.2024 15:21)

Lepší je italská metoda, kdy se po zcezení těstovin odleje voda do hrnku, rozšlehá se v ní olej a těstoviny na sítku přelijí, takže se pak neslepí.
chemik
Zajímala by mne funkce cukru, přidávaného hned na začátku po paprice...
kitchenguru
@chemik (7.3.2024 18:29)
Chcela som aby to malo trochu nasladlú chuť, niekedy pridávam miesto cukru med keď varím kuracie mäso.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia