Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou fotorecept
Foto: kitchenguru
Recept na kuracie mäso v smotanovej omáčke so šampiňónmi a kapiou. Podávané s kolienkami.
Suroviny
3 ks |
|
3 ks veľké |
|
1/2 ks veľká |
|
2 veľké strúčiky |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 kelímok |
|
2 PL |
|
cca 300 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Umyjeme, očistíme a osolíme kuracie stehná. Očistíme si cibuľu a nakrájanú na kocky ju pridáme do hrnca, v ktorom sa nám zohrieva olej. Pridáme sladkú mletú papriku, cukor, soľ, mleté korenie a nakoniec kuracie stehná. Kuracie stehná necháme z jednej a druhej strany zatiahnuť a miešame, aby cibuľa neprihorela. Následne podlejeme vodou a pridáme korenie aj nakrájanú kapiu a varíme pod pokrievkou.
-
2
Očistíme a nakrájame šampiňóny. Do hrnca ich pridáme spolu s majoránom a roztlačeným cesnakom v ďalšom kroku.
-
3
Po pridaní majoránu a nakrájaných šampiňónov necháme variť všetko pod pokrievkou až kým kuracie nie je polomäkké.
-
4
Do hrnca pridáme kyslú smotanu, ktorú sme rozmiešali s hladkou múkou, do ktorej sme pridali trocha vody a pomiešali sme to celé metličkou. Priebežne miešame a dávame pozor, aby omáčka nevykypela. Pridáme soľ a mleté korenie prípadne cukor ak je treba a citrónovú šťavu. Keď sa kuracie mäso oddeľuje od kosti je to hotové.
-
5
Príloha: Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu a pridáme olej a soľ. Keď voda vrie pridáme cestoviny (kolienka). Keď sú kolienka uvarené, tak vodu scedíme a prepláchneme studenou vodou a znovu scedíme vodu. Môžeme podávať.
Dobrý deň, ďakujem za váš názor, ja keď varím kolienka tak ho tam dávam tak som zvyknutá, samozrejme recept slúži ako inšpirácia :-)
Tak teraz som sa dobre zasmiala😅😅 Ja som len jediný krát vyskúšala variť cestoviny s olejom, ale aj to preto lebo som bola zvedavá či to niečo spraví... Nič to nespravilo, takže ja len klasicky bez.
Ďakujem,myslím, že tomu pomáha aj dizajn tanieru :-)
Ja si tiež myslím, že to rozdiel nerobí.
Ďakujem za komentár:-)
Lepší je italská metoda, kdy se po zcezení těstovin odleje voda do hrnku, rozšlehá se v ní olej a těstoviny na sítku přelijí, takže se pak neslepí.
Nepoznám to, niekedy to vyskúšam.
Chcela som aby to malo trochu nasladlú chuť, niekedy pridávam miesto cukru med keď varím kuracie mäso.