Arašidové drobné pečivo
Arašidové drobné pečivo

Arašidové panáčiky

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:00
Arašidové panáčiky
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tieto panáčiky môžete aj zavesiť na okno či na vetvičky čečiny. Tiež nimi môžete ozdobiť taniere pri štedrovečernom menu.

30 ks
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
140 g
1 ČL
200 g jemný
1 ks
200 g
1/2 ČL



Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo zmiešame s arašidovým maslom, vanilkovým extraktom, cukrom a vajcom do peny. Potom primiešame preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a dobre vypracujeme cesto. Cesto necháme odležať v chladničke asi 60 minút.

  2. 2

    Po odležaní cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme tvary väčších panáčikov. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 8 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.

  3. 3

    Ak budete chcieť panáčiky zavesiť, urobte do nich ešte pred pečením dve malé dierky. Dierky na stužku vykrajujte slamkou – budú rovnomerné a pekné. Aby sa dala šnúrka dobre prevliecť a nestrapkala sa, uviažte na konci malý uzlík.

Diskusia k receptu