Kuracie prsia na tekvicovej „caponate“ (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C. Mäso osušíme,
osolíme a opečieme dozlatista. Presunieme
do pekáča a na každý kus dáme plátok masla.
Pečieme asi 10 minút v rúre.
 - Medzitým očistíme všetku zeleninu a nakrájame
nadrobno. Hrozienka namočíme. V panvici
rozpálime olivový olej, pridáme papriku, zeler,
šalotku, hrozienka a tekvicu. Opekáme dozlata, osolíme,
okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s kurčaťom.
 - Olivy nasekáme a spolu s petržlenovou vňaťou
a orieškami dáme do panvice. Dochutíme tekvicovým
olejom a podávame s kurčaťom.

|