Pečené kuracie prsia
Kuracie prsia na citrusoch (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Bola som veľmi zvedavá na výslednú chuť tejto úpravy.* V minulosti som už robila kuracie prsia s citrónom, ktorých chuť bola príjemne kyselkavá. Výsledkom tejto úpravy bola veľmi jemná chuť mäska, citrusy takmer ani nebolo cítiť.
|
2 porcie |
20 minút príprava |
25-30 minút na 185 °C |
Postup
- Umyté a osušené prsia zvrchu narežeme. Citrusy, ideálne v bio kvalite (ja som použila citrón, pomaranč a grep) dobre umyjeme a pokrájame na tenké kolieska, zázvor očistíme a postrúhame najemno. Bylinky (tymian) umyjeme.
- Z papiera na pečenie urobíme vaničky ako sú na obrázku, do ktorých na spodok dáme citrusy, zázvor a tymian, navrch položíme mäsko rezmi navrch a polejeme zálievkou, ktorú pripravíme z olivového oleja, medu, šťavy citrusov, šťavy zázvoru, soli a korenia.
- Pečieme v rúre zohriatej na 185 °C cca 20-25 minút, podľa hrúbky mäsa. Prílohu dáme podľa chuti - za mňa asi najviac sa bude hodiť ryža alebo quinoa, ja som na večeru mala len so šalátom, ktorý som doplnila filetkami pomaranča a dresingom z pomarančovou šťavou.