Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 17. februára 2014
Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept)
Foto: mariamka

Zas taký recept z jedného hrnca, pekáča, ktorý v tejto olympijskej dobe šetrí čas :)

40-50 minút
na 175-180 °C

Suroviny

4-6 ks
Zeleninový podklad:
5-6 ks
1/2 ks
3-4 ks
2-3 strúčiky
200 ml alebo na varenie
 alebo masť na vymazanie




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a poprášime majoránkou. Necháme postáť.

    Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jenskú misu pomažeme olejom alebo masťou, navrstvíme zemiaky, ktoré sme osolili, orascovali, pokladieme ružičky brokolice, pokrájané rajčiny a nasekaný cesnak. Fotila som naozaj sporadicky :)

    Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokladieme ochutené mäso, polejeme smotanou, zakryjeme a pečieme asi 40 minút. Netreba podlievať, mäso aj zelenina si pustí dostatok šťavy.

    Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na posledných 10-15 minút odkryjeme a necháme zapiecť.

    Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ľahkým šalátom. Priznám sa, mne ten brokolicovo-zemiakovo-smotanový základ chutil sám o sebe. Nuž, ale chlapi potrebujú energiu :)

    Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
niekto sa utrhol s tými nohami :) jedny lepšie ako druhé.
eviana
@luss44 a to mi @mariamka sľúbila, že ma dorazí až o polroka... a kukni ju, chrlí jak diva dobrotku za dobrotkou... ja sa nehrám, asi to tu zabalím, bo sa zahryznem do monitoru :) Krása 5*
alex37
pekné a chutné "nožky" si upiekla Mariamka, ukladám a dávam ***** :-)
babkamt
Môžem prísť k obedu ? Včera som kúpila brokolicu , chcela som ju zapekať. No spravím ju podľa teba:-) Dávam ti*****
gabriele
pacia sa mi Tvoje recepty...aj toto je vyborne jedlo...odporucam vyskusat...robim ho skoro rovnako ako ty...casto ako rychlovku aj v mikrovlnke...vtedy zemiaky 2 minuty obvarim...je to dobre aj bez smotany- taka odlahcena verzia...vtedy pridam k zemiakom 2-3 lyzice bieleho vina a cele podlejem vodou...kura namarinujem cez noc...bylinky striedam...raz grecke oregano...raz majoranku...raz trochu rozmarinu a niekedy len posypem rascou...v lete davam namiesto brokolice mangold a rozne ine "buriny" :)
mariamka
@gabriele bylinky su variabilne, momentalne mi v kvetinacoch vsetko skapalo, tak som dala majoranku, inak vsetky, co spominas, mame radi, tiez to striedam, v MV nezvyknem varit/piect, nejako som za tu "staru skolu".. ale v nudzi preco nie :) dakujem..
@margaretka diky za komenty, cele to bola taka "rychla jazda" :))
elysa
vyzerá to chutno :), dobrý tip...
janger
@mariamka , no ja prave idem zapnut ruru, mam tiez na plane vsetko z jedneho pekaca :-), s kuracimi stehnami... Mam uz pripravene ine suroviny, ale aj tento tvoj recept sa mi velmi paci :-).
laurisia
Dnes uvarené a už aj skonzumované. Všetkým naozaj odporúčam. Akurát som paradajky nahradila paprikou (u nás paradajky byť nemusia). Dávam 5 hviezdičiek a zaraďujem na pravidelnú konzumáciu do jedálneho lístka
mariamka
@laurisia to kde si vyhrabala? ved uz olympiada davno za nami :) ale iste sa taketo rychlovky uplatnia hocikedy, a dakujem za radu, budem aj ja musiet castejsie varit moje recepty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia