Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Zas taký recept z jedného hrnca, pekáča, ktorý v tejto olympijskej dobe šetrí čas :)

40-50 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a poprášime majoránkou. Necháme postáť.
  2. Jenskú misu pomažeme olejom alebo masťou, navrstvíme zemiaky, ktoré sme osolili, orascovali, pokladieme ružičky brokolice, pokrájané rajčiny a nasekaný cesnak. Fotila som naozaj sporadicky :)
  3. Pokladieme ochutené mäso, polejeme smotanou, zakryjeme a pečieme asi 40 minút. Netreba podlievať, mäso aj zelenina si pustí dostatok šťavy.
  4. Na posledných 10-15 minút odkryjeme a necháme zapiecť.
  5. Podávame s ľahkým šalátom. Priznám sa, mne ten brokolicovo-zemiakovo-smotanový základ chutil sám o sebe. Nuž, ale chlapi potrebujú energiu :)