Kura na smotane

Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Takýto rýchly obed či večera môže byť aj na vašom stole.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny.
  2. Mäso umyjeme osušíme, cibuľu nakrájame nadrobno.
  3. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita pridáme na kocky nakrájané mäso, ktoré restujeme zo všetkých strán.
  4. Po orestovaní osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, chilli. Podlejeme trochou vývaru.
  5. Zasypeme mletou červenou paprikou a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania asi 30 minút do zmäknutia. Po uvarení pridáme smotanu, kúsok masla a ochutíme octom. Necháme krátko povariť, podávame s maslovými haluškami.
  6. Maslové halušky: Múku preosejeme, pridáme 1ČL soli, vajíčka, rozpustené maslo a premiešame, podľa potreby prilejeme vodu, cesto nesmie byť riedke.
  7. Cez haluškovač nahádžeme halušky do hrnca s vriacou osolenou vodou a uvaríme.
  8. Po uvarení halušky scedíme a prepláchneme vodou, necháme odkvapkať. Servírujeme ako prílohu.