Kura na smotane
Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Takýto rýchly obed či večera môže byť aj na vašom stole.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravené suroviny.
- Mäso umyjeme osušíme, cibuľu nakrájame nadrobno.
- Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita pridáme na kocky nakrájané mäso, ktoré restujeme zo všetkých strán.
- Po orestovaní osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, chilli. Podlejeme trochou vývaru.
- Zasypeme mletou červenou paprikou a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania asi 30 minút do zmäknutia. Po uvarení pridáme smotanu, kúsok masla a ochutíme octom. Necháme krátko povariť, podávame s maslovými haluškami.
- Maslové halušky: Múku preosejeme, pridáme 1ČL soli, vajíčka, rozpustené maslo a premiešame, podľa potreby prilejeme vodu, cesto nesmie byť riedke.
- Cez haluškovač nahádžeme halušky do hrnca s vriacou osolenou vodou a uvaríme.
- Po uvarení halušky scedíme a prepláchneme vodou, necháme odkvapkať. Servírujeme ako prílohu.