Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 5. septembra 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z FrancúzskaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do rúry dozlatista. Medzitým na panvici s olejom orestujeme prichystanú koreňovú zeleninu dotmava spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom, najlepšie domáceho pôvodu. Dôležité je, aby sa zelenina pri restovaní nepripálila.

  2. 2

    Zmes môžeme premiestniť do hrnca. Potom do zeleninovej zmesi pridávame paradajkový pretlak, podlejeme vínom a vložíme pečené teľacie kosti. Pridáme vodu a privedieme tesne k varu, zmes necháme zľahka bublať. Pri varení omáčky demiglace sa bude na povrchu koncentrovať tuk a pena, priebežne počas varenia z hrnca tuk aj penu odoberáme. Varíme približne 6 hodín až do stavu, keď kosti zostanú úplne holé. Omáčku prelejeme cez hrubé, potom jemné sitko a nakoniec cez plátno. Potom ešte redukujeme na hustotu redšieho medu.

  3. 3

    Zemiaky umyjeme, nakrájame a pečieme v rúre pri 175 °C 35 minút.

  4. 4

    Kuracie prsia rozklepeme, osolíme, okoreníme. Šunku a tvrdý syr nakrájame na plátky. Potom naplníme kuracie prsia a pridáme hrsť nadrobno pokrájanej kapie. Naplnené prsia zvinieme a obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka). Vyprážame v rozohriatom oleji dozlatista. Podávame s omáčkou demiglace a pečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist