Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 5. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
400 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
400 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
400 g |
|
g (petržlen, zeler, mrkva) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 l kvalitné |
|
|
|
|
Postup
-
1
Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do rúry dozlatista. Medzitým na panvici s olejom orestujeme prichystanú koreňovú zeleninu dotmava spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom, najlepšie domáceho pôvodu. Dôležité je, aby sa zelenina pri restovaní nepripálila.
- 2
Zmes môžeme premiestniť do hrnca. Potom do zeleninovej zmesi pridávame paradajkový pretlak, podlejeme vínom a vložíme pečené teľacie kosti. Pridáme vodu a privedieme tesne k varu, zmes necháme zľahka bublať. Pri varení omáčky demiglace sa bude na povrchu koncentrovať tuk a pena, priebežne počas varenia z hrnca tuk aj penu odoberáme. Varíme približne 6 hodín až do stavu, keď kosti zostanú úplne holé. Omáčku prelejeme cez hrubé, potom jemné sitko a nakoniec cez plátno. Potom ešte redukujeme na hustotu redšieho medu.
- 3
Zemiaky umyjeme, nakrájame a pečieme v rúre pri 175 °C 35 minút.
- 4
Kuracie prsia rozklepeme, osolíme, okoreníme. Šunku a tvrdý syr nakrájame na plátky. Potom naplníme kuracie prsia a pridáme hrsť nadrobno pokrájanej kapie. Naplnené prsia zvinieme a obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka). Vyprážame v rozohriatom oleji dozlatista. Podávame s omáčkou demiglace a pečenými zemiakmi.
Tiež kurací rezeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu