Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou
Autor receptu: dorenika
Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.
3 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 10 °C |
Postup
- Umyté kuracie prsia osolíme a okoreníme,zľahka opečieme na panvici a dáme na 15min do truby na 180 stupňov.
- Nakrájané huby si osmažíme do mäkka (2min) na olivovom oleji a pridáme víno a vývar,povaríme 4 minúty a pridáme smotanu,premiešame.Pridáme soľ,korenie a trošku tymiánu a povaríme 8 minút.
- Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do mäkka.Očistíme si mrkvu a petržlen,nakrájame na malé kúsky.Dáme variť spolu s karfiolom a hrachom do skoro mäkka.
Zo zemiakov spravíme pyré s trochou masla a smotany.
Do scedenej zeleniny pridáme maslo a tymián a vysypeme na pekáč,prekryjeme zemiakovým pyré a dáme zapiecť na 180 stupňov na 15 minút.