Vyprážaná polenta
Kukuričné guľôčky so syrovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Mlieko a 200 ml smotany dáme do
hrnca, osolíme, okoreníme, a keď je
mlieko teplé, pomaly za stáleho miešania vsýpame kukuričnú múku. Zmes pomaly hustne, keď bude hustá ako
puding, odstavíme ju a občas ešte premiešame. Pridáme maslo a zapracujeme ho. Do zmesi jemne vmiešame žĺtky a polentu necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Z vychladnutej polenty tvarujeme guľôčky,
ktoré obalíme v polentovej múke a vkladáme do rozpáleného oleja. Vyprážame dozlata a potom vyberieme na papierovú servítku.
- Zvyšnú smotanu vylejeme na panvicu a roztopíme v nej nastrúhaný syr. Dochutíme a prelejeme do misky. Vložíme do nej aj
guľôčky a posypeme nasekanou čerstvou pažítkou.
|