Račia polievka

Krémová račia polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi chvostom a hlavou, vyberieme mäso a odložíme ho. Račie schránky pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov asi 15 minút.
  2. Vo vode, ktorú sme ochutili muškátovým orieškom, bobkovým listom a karí, asi hodinu varíme mrkvu, pór, fenikel a zeler. Potom pridáme opečené račie schránky, prilejeme biele víno a varíme ďalších 20 minút.
  3. Dochutíme soľou a korením, scedíme a za stáleho miešania prilievame smotanu. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zavaríme do polievky, pridáme račie mäso. Dekorujeme račími chvostmi.