Krémová polievka z kvaky, petržlenu a póru

Autor receptu: elixir

Čosi na zahriatie cencúľov, ktoré počas leta bývavali prstami.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a pór očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme maslo a pripravenú zeleninu v ňom necháme pomaly oprážať.
  2. Medzitým čas využijeme na ošúpanie zemiakov, petržlenu a kvaky. Trochu kvaky odložíme bokom, nakrájame na tenké pásy, ostatnú zeleninu dáme pokrájanú do hrnca. Všetko premiešame a chvíľu oprážame.
  3. Obsah hrnca zalejeme vývarom, prípadne vodou (asi 1cm nad zeleninu), pridáme čierne korenie, feferónovú pastu a soľ, potom necháme zakryté variť 20 minút. Po uvarení pridáme na drobno nakrájaný cesnak, oregano a smotanu, polievku rozmixujeme.
  4. Kým sa polievka varila, v oleji sme fritovali pásiky kvaky do zlatohneda. Hotovú polievku nimi na tanieri ozdobíme.