Krémová polievka z kvaky, petržlenu a póru
Autor receptu: elixir
Čosi na zahriatie cencúľov, ktoré počas leta bývavali prstami.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a pór očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme maslo a pripravenú zeleninu v ňom necháme pomaly oprážať.
- Medzitým čas využijeme na ošúpanie zemiakov, petržlenu a kvaky. Trochu kvaky odložíme bokom, nakrájame na tenké pásy, ostatnú zeleninu dáme pokrájanú do hrnca. Všetko premiešame a chvíľu oprážame.
- Obsah hrnca zalejeme vývarom, prípadne vodou (asi 1cm nad zeleninu), pridáme čierne korenie, feferónovú pastu a soľ, potom necháme zakryté variť 20 minút. Po uvarení pridáme na drobno nakrájaný cesnak, oregano a smotanu, polievku rozmixujeme.
- Kým sa polievka varila, v oleji sme fritovali pásiky kvaky do zlatohneda. Hotovú polievku nimi na tanieri ozdobíme.