Krémový zákusok
Krémový zákusok

Krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. novembra 2018
Krémeš (fotorecept)
Foto: Olinecka

Tak takúto možnosť upiecť krémeš som zvolila dnes.

40-45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
200 g
200 g
3 PL
1 bal.
2 PL
0,75 ml teplá
 (na vymastenie a vysypanie plechu 30x40 cm)
Plnka:
600 ml
2 bal.
4-5 PL
3 PL
7 ks
Dokončenie:
400 ml
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie na cesto.

    Krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame teplú vodu, džem a nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, dobre premiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 20 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.

    Krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme ingrediencie na plnku.

    Krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mlieku uvaríme Zlatý klas na hustý puding. Bielky vyšľaháme do tuha, ešte do horúceho pudingu vmiešame tuhý sneh a kyslú smotanu.

    Krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na korpus rozotrieme plnku, nemusí byť vychladnutá. Odložíme do chladničky.

    Krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec vyšľaháme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme Smetafix.

    Krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šľahačku nanesieme na plnku a posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.

    Krémeš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
@Radost (10.11.2018 18:49)

Jasné že ochutnávku robím niekedy aj preženiem.Dakujem za Tvoj komentik.Pre koho pečiem???...hmm pre moje detí a vnúčatá.Vies keď v týždni Ti zavolá ,syn aj tri razy ,či pečiem no neupeč.Krasnu nedeľu?
Áno, @Olinecka , bude ofrflaný, ako si predpovedala. Kde je lístkové cesto? Veď tento tvoj krémeš sa dá zjesť úplne celý, bez problémov. Nemusíš riešiť ako lyžičkou prekrojiť tuhé lístkové cesto, prípadne kam ho nenápadne odpratať, ani to spodné cesto nemusíš nechávať na tanieriku. Skrátka sadneš, pohodlne zješ a vychutnáš si ho.
Tak, už ho máš ofrflaný a na budúce budem piecť krémeš podľa tvojho receptu.
Pripomína mi koláčik, ktorý dávno pekávala moja mama a volala ho " Olíž palec " .
Toto je fakt - Tvoj recept by som takto nazvala -:)))
@Sovka62 (11.11.2018 07:11)
Haha, to je sranda! Ofrflat není kumšt. Také si vybavím krémeše z mého mládí, s lístkovým těstem hore - dole, žloutkovým krémem a šlehačkou. Chodila jsem na ně do cukrárny, kam je, blahé paměti, vozili ze Skalice. Byly vyhlášené. Dovedně se krémeš rozdělil na dva díly, spodní - horní, jedl se "růčo". Dávaly jsme si je ke kafíčku v práci. Kdeže jsou ty časy. Nemám problém ani s týmto krémešom, byť je jiný, obliž prstový, bohatě krémový a též skvělý. Mno, mládí mi to nevrátí, tak čo po tom. Ať žije tvůj krémeš, milá @Olinecka ! Krásnou neděli přeji všem!
@Sovka62 (11.11.2018 07:11)

Jaj , keď som začala čítať Tvoju reakciu veľmi som sa zľakla,ale potešilo ma.Vyskusaj tento krémeš a neoľutuješ.Budeš oblizovať prsty nielen lyžičku.Dakujem krásny dník.

Pridaj komentár k receptu: