Krémeš fotorecept
Foto: Olinecka
Tak takúto možnosť upiecť krémeš som zvolila dnes.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
0,75 ml teplá |
|
(na vymastenie a vysypanie plechu 30x40 cm) |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
4-5 PL |
|
3 PL |
|
7 ks |
|
Dokončenie: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame teplú vodu, džem a nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, dobre premiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 20 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
-
3
Medzitým si pripravíme ingrediencie na plnku.
-
4
V mlieku uvaríme Zlatý klas na hustý puding. Bielky vyšľaháme do tuha, ešte do horúceho pudingu vmiešame tuhý sneh a kyslú smotanu.
-
5
Na korpus rozotrieme plnku, nemusí byť vychladnutá. Odložíme do chladničky.
-
6
Nakoniec vyšľaháme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme Smetafix.
-
7
Šľahačku nanesieme na plnku a posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
pozerám tvoju profilovku-ty štíhla ako manekýnka..
povedz-komu to vypekáš a či ochutnáš..??
ja bych už bola ako veľryba..:-)
Jasné že ochutnávku robím niekedy aj preženiem.Dakujem za Tvoj komentik.Pre koho pečiem???...hmm pre moje detí a vnúčatá.Vies keď v týždni Ti zavolá ,syn aj tri razy ,či pečiem no neupeč.Krasnu nedeľu?
Ja som si myslela ,že bude na Vareche ofrflany, ďakujem.
Ďakujem za komentár, moja degustátorka.Pozdravujem.
Určite to dáš , držím palce, pozdravujem.
Ďakujem za pochvalu, krásny dník.
Budeš opisovať prsty , vyskúšaj si šikovná, krásny dník ,ďakujem.
Oprava-olízovať
Tak, už ho máš ofrflaný a na budúce budem piecť krémeš podľa tvojho receptu.
Toto je fakt - Tvoj recept by som takto nazvala -:)))
Haha, to je sranda! Ofrflat není kumšt. Také si vybavím krémeše z mého mládí, s lístkovým těstem hore - dole, žloutkovým krémem a šlehačkou. Chodila jsem na ně do cukrárny, kam je, blahé paměti, vozili ze Skalice. Byly vyhlášené. Dovedně se krémeš rozdělil na dva díly, spodní - horní, jedl se "růčo". Dávaly jsme si je ke kafíčku v práci. Kdeže jsou ty časy. Nemám problém ani s týmto krémešom, byť je jiný, obliž prstový, bohatě krémový a též skvělý. Mno, mládí mi to nevrátí, tak čo po tom. Ať žije tvůj krémeš, milá @Olinecka ! Krásnou neděli přeji všem!
Áno je lepšia, chuť.
Na oblíž prst ide na vrch tuhý sneh nie šľahačka.Ale v pohode ďakujem.
Jaj , keď som začala čítať Tvoju reakciu veľmi som sa zľakla,ale potešilo ma.Vyskusaj tento krémeš a neoľutuješ.Budeš oblizovať prsty nielen lyžičku.Dakujem krásny dník.
Ďakujem
Ďakujem.