Krémová zemiaková polievka
Krém z pečených zemiakov a húb
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme
na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme zemiaky v šupke domäkka.
- Na oleji opražíme cibuľu
a pretlačený cesnak. Pridáme v šupke upečené zemiaky,
vývar, mlieko a privedieme do varu.
Všetko rozmixujeme, pridáme kyslú
smotanu a dochutíme soľou a korením.
- Na panvici upečieme slaninu do chrumkava, vyberieme na kuchynský papier
a necháme osušiť od masti.
- Šalotku nakrájame na malé kúsky
a opražíme. Pridáme na kúsky nakrájané huby, rozmarín, cesnak, podlejeme
vínom a dusíme domäkka. Dochutíme
soľou a korením.
- Polievku podávame s dusenými hubami a plátkom opraženej slaniny.
|