Krémová zemiaková polievka

Krém z pečených zemiakov a húb

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme zemiaky v šupke domäkka.
  2. Na oleji opražíme cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme v šupke upečené zemiaky, vývar, mlieko a privedieme do varu. Všetko rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu a dochutíme soľou a korením.
  3. Na panvici upečieme slaninu do chrumkava, vyberieme na kuchynský papier a necháme osušiť od masti.
  4. Šalotku nakrájame na malé kúsky a opražíme. Pridáme na kúsky nakrájané huby, rozmarín, cesnak, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.
  5. Polievku podávame s dusenými hubami a plátkom opraženej slaniny.