Paštétky fotorecept
Foto: tejaja
Pohostenie z lístkového cesta je vždy vďačné. Je rýchlo hotové a chutné. Vyskúšajte tieto paštétky, určite s nimi budete úspešní.
príprava
na 200/180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm a vykrajujujeme z neho kolieska s priemerom 5 cm.
-
2
Z polovice koliesok vyrežeme menšie kolieska, dostaneme medzikružie.
-
3
Všetky kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vyrezané kolieska ihneď položíme na plné kolieska.
-
4
Uložíme na studenou vodou vypláchnutý plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 3 minútach teplotu znížime na 180 °C a dopečieme. Necháme vychladnúť.
-
5
Krabie tyčinky rozmixujeme, pridáme tatársku omáčku a citrónovú šťavu podľa chuti.
-
6
Touto zmesou naplníme paštétky.
-
7
Ozdobíme maličkým trojuholníčkom pomaranča (mesiačiky pomaranča nakrájame priečne) a lístočkom petržlenovej vňate.
-
8
Poznámka: Pri pečení niekedy cesto lístkuje tak, že vydvihne veľmi jednu stranu. Potom to napravíme tak, že po vybratí z rúry ihneď zahorúca tieto paaštétky jemne rukou zatlačíme na vyvýšenú stranu, aby sa vyrovnali. Paštétky môžeme plniť akoukoľvek pomazánkou podľa svojej chuti.
Diskusia k receptu