Slané chuťovky
Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné
nečistoty. Nakrájame na menšie kocky
a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme.
Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.
- Potom kocky rozložíme na plech vyložený silikónom
alebo papierom na pečenie. Prikryjeme
ich ďalším papierom alebo silikónom a zaťažíme
ďalším plechom. Dáme piecť do rúry vyhriatej
na 120 °C na 3 hodiny.
- Hotové vyberieme a ešte necháme vysušiť.
Vypražíme v oleji, vysušíme a osolíme.
- Pena z laloka: Očistenú cibuľu nakrájame, vložíme do rozpálenej masti
a pražíme, pridáme lalok a všetky ostatné suroviny
okrem bravčovej pečene, ktorú pridáme
až nakoniec, keď už je lalok takmer mäkký. Hotové poriadne rozmixujeme na
penu a necháme vychladiť.
|