Slané chuťovky

Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme. Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.
  2. Potom kocky rozložíme na plech vyložený silikónom alebo papierom na pečenie. Prikryjeme ich ďalším papierom alebo silikónom a zaťažíme ďalším plechom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 120 °C na 3 hodiny.
  3. Hotové vyberieme a ešte necháme vysušiť. Vypražíme v oleji, vysušíme a osolíme.
  4. Pena z laloka: Očistenú cibuľu nakrájame, vložíme do rozpálenej masti a pražíme, pridáme lalok a všetky ostatné suroviny okrem bravčovej pečene, ktorú pridáme až nakoniec, keď už je lalok takmer mäkký. Hotové poriadne rozmixujeme na penu a necháme vychladiť.