Cuketový koláč

Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou

Autor receptu: redakcia

20 (+ marinovanie) minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou a slnečnicovým olejom.
  2. Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska, osolíme a necháme 10 minút odpočívať, aby pustila šťavu. Cuketu osušíme kuchynským obrúskom. Pridáme k nej najemno nasekaný kôpor, zalejeme marinádou, premiešame, prekryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky marinovať asi na 2 hodiny.
  3. Plát hotového lístkového cesta rozvinieme a prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme olivovým olejom, len okraje po obvode hrubé asi 1,5 cm necháme voľné. Cesto popicháme vidličkou.
  4. Na cesto navrstvíme ricottu. Na syr poukladáme plátky marinovanej cukety, pokvapkáme citrónovou šťavou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom.
  5. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.