Cuketový koláč
Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou
Autor receptu: redakcia
20 (+ marinovanie) minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou a slnečnicovým olejom.
- Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska, osolíme a necháme 10 minút odpočívať, aby pustila šťavu. Cuketu osušíme kuchynským obrúskom. Pridáme k nej najemno nasekaný kôpor, zalejeme marinádou, premiešame, prekryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky marinovať asi na 2 hodiny.
- Plát hotového lístkového cesta rozvinieme a prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme olivovým olejom, len okraje po obvode hrubé asi 1,5 cm necháme voľné. Cesto popicháme vidličkou.
- Na cesto navrstvíme ricottu. Na syr poukladáme plátky marinovanej cukety, pokvapkáme citrónovou šťavou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom.
- Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
|