Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta à la Vianni

Autor receptu: vianni

Je to také zimné chutné jedlo, rád sa s tým pohrám.

8 a viac
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo woku alebo veľkej panvici osmaž nakrájanú cibuľu a slaninu, pridaj nakrájanú klobásu, soľ a korenie aj vetvičku rozmarínu. Po zosklovatení cibule pridaj mleté mäso a cesnak. Opraž, aby sa mäso zatiahlo a cesnak rozvoňal. Je to tak 4-6 minút.
  2. Medzitým uvar ryžu tak do 3/4 normálu. Všetko solím jemne priebežne podľa chuti!
  3. Z kapusty zlej vodu. Prvá vrstva na pekáč je kapusta, potom mäsová zmes, ryža, kapusta, mäso a ryža, zaliať smotanou rozrobenou s mliekom a daj zapiecť. Najprv pol hodinu zakryté alobalom a potom odkryté tiež pol hodinu. Ak to vyzerá suché, pridaj ešte pred dokončením trochu ochutenej smotany.
  4. Bude to dobrota, tomu ver :)