Karamelový cheecesake s karamelovými sušienkami
Foto: frommykitchendotcom
na 170/150 °C
Suroviny
160 g |
|
80 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g (lučina, philadelphia) |
|
1.5 PL |
|
300 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
Karamel: | |
130 g |
|
60 g |
|
90 ml |
|
1/2 KL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
rozdrobené |
|
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme v sekáčiku a zmiešame ich s roztopeným maslom. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24 -26 cm), na spodok dáme papier a sušienky s maslom rovnomerne natlačíme na dno. Uhladíme a dáme piecť na 8 minút na 170 °C.
- 2
Pripravíme si plnku. Tvaroh vymiešame s krémovým syrom, pridáme múku, vajcia, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Hotovú plnku nalejeme do formy na predpečenú sušienkovú vrstvu. Pečieme na 150 °C asi 45 minút a necháme vychladnúť vo forme v polootvorenej rúre.
- 3
Pripravíme si karamel. Na miernom ohni v hrnci rozpustíme cukor za stáleho miešania. Miešame, aby nám neprihorel. Pridáme maslo, ale veľmi opatrne. Miešame celý čas až kým sa maslo úplne nerozpustí. Nakoniec po troche prilievame smotanu taktiež za stáleho miešania. Necháme prevariť, odstránime z platne a ešte pridáme soľ.
- 4
Karamel nalejeme na upečený cheescake a dáme do chladu stuhnúť najlepšie cez noc.
- 5
Po obvode cheesecake ozdobíme rozmrvenými sušienkami a mandľovými lupienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu