Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake bez korpusu videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. apríla 2023

Takýto ste ešte nepiekli! Na náš cheesecake netreba chystať žiadny sušienkový korpus ani klasické cesto. Je upečený len z nadýchaného krému s príchuťou karamelu. Zobraziť celý popisTakýto ste ešte nepiekli! Na náš cheesecake netreba chystať žiadny sušienkový korpus ani klasické cesto. Je upečený len z nadýchaného krému s príchuťou karamelu.

8-10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
230 g
1 bal.
½ ČL
1 kg
1 bal.
60 g
z 1/2 citróna (šťava a kôra)
štipka




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do polotuha a postupne prisypeme 150 g hnedého cukru. Šľaháme, kým sa cukor rozpustí a vznikne pevný lesklý sneh.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s 80 g hnedého cukru, 1 balíčkom vanilkového cukru a s vanilkovou pastou.

  3. 3

    Do vyšľahaných žĺtkov vmiešame tvaroh a potom ešte zapracujeme pudingový prášok, múku, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna.

  4. 4

    Na záver do zmesi zapracujeme tuhý sneh.

  5. 5

    Cesto vylejeme do formy s dnom vystlaným papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C 50 minút. Potom rúru vypneme, jemne pootvoríme a cheesecake necháme v rúre úplne vychladnúť.

  6. 6

    Cheesecake počas pečenia narastie, ale počas chladenia zasa spadne, prípadne aj popraská. Je to bežné a na výbornej chuti to koláčiku vôbec neuberá. Podľa chuti môžeme pred podávaním posypať práškovým cukrom alebo pofŕkať karamelovým kondenzovaným mliekom.

Diskusia k receptu