Nepečený karamelový cheesecake fotorecept
Pre začiatočníkov, milovníkov nepečených dobrôt a karamelu. Dezert na poslednú chvíľu pre návštevu.
porcií
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 250 g |
|
| 120 g rozpustené |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 250 ml (40 %) |
|
| 250 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. (do plnky) |
|
| Karamel: | |
| 150 g |
|
| 80 g |
|
| 100 ml (33 %) |
|
| Na posypanie: | |
| rozdrvené (alebo sušienky, orechy) |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky pomelieme zalejeme rozpusteným maslom, premiešame a zmes natlačíme na dno tortovej formy. Uhladíme a korpus dáme do chladničky stuhnúť.
-
2
Plnka: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, tvaroh, karamelové Salko a šľaháme na nižších otáčkach. Želatínu pripravíme podľa návodu a varechou vmiešame do plnky.
-
3
Plnku nanesieme na sušienkovy korpus.
-
4
Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme karamel - cukor skaramelizujeme, pridáme maslo a opatrne vlejeme smotanu. Necháme variť do zhustnutia, netrvá to dlho.
-
5
Mierne vychladnutým karamelom polejeme vrch cheesecaku. Ozdobíme podľa seba, ja som mala mandľovú posýpku. Cheesecake krájame horúcim nožom. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu