Kapustový koláč
Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
45 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup- Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky
soli a z vanilkového cukru pripravíme
cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie
a necháme 30 minút v chladničke odpočívať.
- Medzitým pokrájame kapustu na malé
kocky. V hrnci zľahka skaramelizujeme med,
pridáme kapustu, slivkový lekvár a podlejeme
vínom, pridáme škoricu a dusíme
domäkka, až kým sa víno nezredukuje
na sirup. Necháme vychladnúť.
- Cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Z väčšej
časti vyvaľkáme okrúhly plát. Formu na
pečenie vyložíme papierom na pečenie
a vložíme do nej vyvaľkané cesto. Naplníme
ho kapustou, navrch poukladáme slivky. Zo
zvyšného cesta urobíme ozdobné pásiky.
Poukladáme navrch koláča a potrieme rozšľahaným
vajcom. Pečieme v rúre zohriatej
na 170 °C asi 50 minút.
- Tvarohová pena: Smotanu vyšľaháme
s práškovým cukrom. Tvaroh vymiešame
s postrúhanou kôrou z pomaranča a s vanilkovým cukrom.
Potom tvaroh zmiešame so šľahačkou.
|