Kapustnica
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Autor receptu: jozinkojojko
Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s chlebom. Všetci chvália.
15-20 porcií |
240 minút príprava |
Postup
- Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme mletú papriku, chvíľočku zarestujeme, zalejeme vodou. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, rascu a soľ. Vložíme koleno a kosti. Varíme 2-3 hodiny.
- Potom mäso vyberieme, necháme ochladnúť. Medzitým zahustíme vývar múkou rozmiešanou vo vode. Pridáme očistené nakrájané zemiaky, hríby a krúpy. Varíme do zmäknutia. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme roztlačený cesnak a kapustu. Zemiaky neostanú tvrdé, ak sa kapusta pridá po ich uvarení.
- Obraté mäso pridáme do polievky. Osmažíme klobásku a pridáme do polievky. Dochutíme a môžeme podávať. Najlepšia je s domácim chlebom.