Kapustnica

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

Autor receptu: jozinkojojko

Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s chlebom. Všetci chvália.

15-20
porcií
240 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme mletú papriku, chvíľočku zarestujeme, zalejeme vodou. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, rascu a soľ. Vložíme koleno a kosti. Varíme 2-3 hodiny.
  2. Potom mäso vyberieme, necháme ochladnúť. Medzitým zahustíme vývar múkou rozmiešanou vo vode. Pridáme očistené nakrájané zemiaky, hríby a krúpy. Varíme do zmäknutia. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme roztlačený cesnak a kapustu. Zemiaky neostanú tvrdé, ak sa kapusta pridá po ich uvarení.
  3. Obraté mäso pridáme do polievky. Osmažíme klobásku a pridáme do polievky. Dochutíme a môžeme podávať. Najlepšia je s domácim chlebom.