Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami fotorecept
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 7. decembra 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 7. decembra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1,2 kg |
|
| 400 g |
|
| 300 g |
|
| 80 g |
|
| 2 PL |
|
| 250 ml |
|
| 2 PL nasekané (petržlen, bazalka, pažítka) |
|
|
|
|
|
|
|
| Mäsové guľky: | |
| 300 g mleté (alebo hovädzie) |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 50 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.
-
2
V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, ktorú mierne restujeme, pridáme zemiaky a zalejeme pripraveným vývarom. Dusíme päť minút. Pridáme nakrájaný kaleráb a mrkvu a zakryté dusíme ešte 15 minút.
- 3
Mäso pomelieme. Všetky suroviny na mäsové guľky zmiešame, vyformujeme asi 20-gramové guľky.
- 4
Desať minút pred koncom varenia vložíme guľky do hrnca a prikryjeme. Na konci varenia pridáme bylinky, soľ a korenie.
- 3








Diskusia k receptu