Mäsový eintopf
Mäsový eintopf

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami fotorecept

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 7. decembra 2018
Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg
400 g
300 g
80 g
2 PL
250 ml
2 PL nasekané (petržlen, bazalka, pažítka)
Mäsové guľky:
300 g mleté (alebo hovädzie)
1 ks
3 PL
50 g
1 strúčik
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

    Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, ktorú mierne restujeme, pridáme zemiaky a zalejeme pripraveným vývarom. Dusíme päť minút. Pridáme nakrájaný kaleráb a mrkvu a zakryté dusíme ešte 15 minút.

  3. 3

    Mäso pomelieme. Všetky suroviny na mäsové guľky zmiešame, vyformujeme asi 20-gramové guľky.

    Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Desať minút pred koncom varenia vložíme guľky do hrnca a prikryjeme. Na konci varenia pridáme bylinky, soľ a korenie.

    Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: