Kačacie prsia

Kačacie prsia s tekvicovým pyré a so slivkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu očistíme, uvaríme, osolíme a okoreníme. Zmixujeme so smotanou a zjemníme maslom. Slivky posypeme cukrom, prudko opečieme, podlejeme alkoholom, prilejeme omáčku demi glace a chvíľku povaríme.
  2. Zemiaky umyjeme a v šupke pečieme asi 40 minút pri 190 °C, pokvapkáme olejom. Kto chce zaexperimentovať, môže ich obaliť v popole zo sušeného sena (dostať v predajniach pre domácich miláčikov).
  3. Kačacie prsia uvarené metódou sous–vide (dlhé varenie vo vákuovom obale pri nízkej teplote) opečieme kožou dole na panvici, prípadne v grile. Servírujeme so zemiakmi, slivkami a s tekvicovým pyré.