Kačacie prsia
Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red.: sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote).
Kožu naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na oleji. Použijeme
ju ako oblohu.
- Na omáčku zredukujeme červené víno na jednu
tretinu objemu a pridáme hovädzí vyvar spolu s višňovým kompótom,
krátko povaríme a po odšťavení jemne vmiešame studené maslo.
- Bulgur varíme podobne ako ryžu. Osmažíme ho na olivovom oleji,
pridáme kurkumu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Prikryjeme
pokrievkou a varíme asi 10 minút, potom ohrev vypneme a bulgur
necháme dôjsť pod pokrievkou asi 5 minút.
- Na zelerový šalát ošúpeme zeler a polovicu najemno nastrúhame.
Zmiešame ho s nasekanou petržlenovou vňaťou, horčicou, majonézou
a šťavou z citróna. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pomocou vykrajovača
vykrojíme z druhej polovice zeleru guľky, ktoré pokvapkáme olejom
a budeme piecť v rúre zohriatej na 180 °C približne 15 minút.
|