Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 13. októbra 2020
Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

400 g (z vykŕmenej kačky)
Cibuľovo–čučoriedkové čatní:
50 g mrazené
1 ks
1 PL
1 PL
100 ml
2 PL
1 ks
Brioška:
250 g
30 g
5 ČL
3 ks (jedno na potretie briošky)
30 ml
120 g (+ na opečenie briošky)




Postup

  1. 1

    Pečeň očistíme a nakrájame na cca 100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme papier na pečenie a každý kúsok pečene zľahka opečieme z jednej aj druhej strany do zlatista. Stiahneme zo sporáka a prikryjeme alobalom, aby „došla“. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Cibuľovo-čučoriedkové čatní: Očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Rozpálime olej a cibuľu dobre orestujeme, kým nestmavne. Pridáme cukor, nakrájanú čili papričku, mrazené čučoriedky, balzamikový ocot a podlejeme červeným vínom. Všetko dusíme na slabom ohni 20 minút, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Hotové vychladené čatní skladujeme v uzatvárateľnom poháriku.

  3. 3

    Brioška: Do stredne veľkej misy dáme múku a cukor, pridáme droždie a soľ a metličkou premiešame. Pridáme 2 vajcia a vlažné mlieko a rukou vymiešame cesto. Môžme použiť aj kuchynský robot. Všetko poriadne vymiešame, potom pridávame postupne kúsky masla a miešame ešte približne 10 minút. Cesto necháme odležať zakryté fóliou v chladničke 2 hodiny. Odležané cesto preložíme do formy, zakryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť, až cesto zdvojnásobí svoj objem. Cesto potrieme vajcom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 30–35 minút. Upečenú briošku necháme vychladnúť a vykrajujeme z nej kolieska, ktoré opečieme na masle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia