Kačacia pečeň
Kačacia pečeň s cibuľovo-čučoriedkovým čatní
Autor receptu: redakcia
Postup- Pečeň očistíme a nakrájame na cca
100 g kúsky. Na rozpálenú panvicu dáme
papier na pečenie a každý kúsok pečene zľahka opečieme
z jednej aj druhej strany do zlatista. Stiahneme zo sporáka a prikryjeme
alobalom, aby „došla“. Dochutíme soľou
a korením.
- Cibuľovo-čučoriedkové čatní: Očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Rozpálime olej
a cibuľu dobre orestujeme, kým nestmavne. Pridáme cukor, nakrájanú čili papričku, mrazené čučoriedky, balzamikový ocot a podlejeme červeným vínom. Všetko dusíme na slabom ohni 20 minút, kým nedosiahneme požadovanú
hustotu. Hotové vychladené čatní
skladujeme v uzatvárateľnom
poháriku.
- Brioška: Do stredne veľkej misy dáme múku a cukor, pridáme droždie a soľ a metličkou premiešame. Pridáme 2 vajcia a vlažné mlieko a rukou vymiešame cesto. Môžme použiť aj kuchynský robot. Všetko poriadne vymiešame, potom pridávame postupne kúsky masla a miešame ešte približne 10 minút. Cesto necháme odležať
zakryté fóliou v chladničke 2 hodiny. Odležané cesto preložíme do formy, zakryjeme a na teplom
mieste necháme kysnúť, až cesto zdvojnásobí svoj objem. Cesto potrieme vajcom a dáme
do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 30–35 minút. Upečenú briošku
necháme vychladnúť a vykrajujeme z nej kolieska, ktoré opečieme na masle.
|