Komentáre k receptu:
  • 3sandra3 - fotka3sandra3 7. júna 2018 o 17:48

    Robievam podobný, no namiesto tvarohovej plnky dávam kašovú plnku
    @zareaguj
  • 3sandra3 - fotka3sandra3 7. júna 2018 o 17:53

  • elenas - fotkaElenas 7. júna 2018 o 19:04

    @3sandra3 (7.6.2018 17:53)

    Ano, zaujimavy recept, urcite aj tvoj kolacik je chutny.
    @zareaguj
     1x 3sandra3
  • pivonka - fotkaPivonka 7. júna 2018 o 20:32

    Je to krásny a isto aj chutný koláč, ale mám otázku: Dokedy vlastne trvá sezóna rebarbory? Kedysi kdesi som čítala, že rebarbora sa môže zberať iba do kvetu, čo mi je ľúto, lebo ju mám rada.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 7. júna 2018 o 22:00

    @Pivonka (7.6.2018 20:32)
    citujem jeden komentár:

    "Rebarbora by sa mala zbierať do Jána, to je 24.6, po tomto období už bývajú stonky drevnatejšie a suchšie. Pokiaľ ste ju ale orezali do tohto obdobia celú, v podstate ste ju zmladili a potom je možné odrezky brať, ale nie celé. Ponechajte časť stonky pri koreni a ostatné spotrebujte. Výborne sa z nej robí džem, kde sa pridajú banány alebo jahody, kompót, mrazená pokrájaná na kúsky, alebo akýkoľvek koláč, kde ju vložíte miesto iného ovocia. "
    @zareaguj
  • elenas - fotkaElenas 8. júna 2018 o 09:19

    @Pivonka (7.6.2018 20:32)

    Pokiaľ viem, rebarbora sa zbiera v období maj - jún. Neskôr sa neodporúča jej konzumovanie kvôli zvýšeniu obsahu kyseliny šťaveľové. Procedúra s cukrom sa robí práve preto aby sa vylúčila zbytočná kyselina. Rebarbora s cukrom pustí šťavu s ktorou sa kyselina vylúči, tu šťavu treba potom zliať a vyhodiť. Taktiež rebarboru je dobré kombinovať s tvarohom, smotanou alebo inými mliečnymi výrobkami, ktoré kyselinu šťaveľovú neutralizujú.
    @zareaguj
  • elenas - fotkaElenas 8. júna 2018 o 09:28

    Inač rebarbora je veľmi zdravá, má vysoký obsah vitamínu K, ktorý je dôležitý pre kosti. Taktiež rebarbora prečisťuje cievy, znižuje stres, zlepšuje trávenie a má aj protizápalové účinky.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 8. júna 2018 o 09:34

    Krásný recept, postup aj informacie o rebarbore, fota jako ze žurnálu. Jsi šikulka!
    @zareaguj
  • elenas - fotkaElenas 8. júna 2018 o 09:48

    @Haji (8.6.2018 09:34)

    Ďakujem pekne:)
    @zareaguj
     1x haji
  • luss44 - fotkaLuss44 8. júna 2018 o 10:22

    krásny koláčik, na toto obdobie ako stvorený. Cez víkend sa chystám na niečo podobné, už zrejú aj ríbezle, so snehom navrchu je to výborné.
    @zareaguj
  • pivonka - fotkaPivonka 8. júna 2018 o 13:22

    Ďakujem za užitočné a potešujúce informácie. Takže ju ešte môžem zbierať.
    @zareaguj
  • capko - fotkaCapko 8. júna 2018 o 15:15

    Dobrý koláčik dal by som si, až sem cítim jeho dobrú vôňu.
    @zareaguj
     1x elenas
  • elenas - fotkaElenas 9. júna 2018 o 15:26

    @Luss44 (8.6.2018 10:22)

    Ďakujem:) Ríbezle, mmm, už sa tiež teším.
    @zareaguj
  • elenas - fotkaElenas 9. júna 2018 o 15:30

    @Pivonka (8.6.2018 13:22)

    Som rada, ak pomohla, v júni ešte sa dá zbierať.
    @zareaguj
  • elenas - fotkaElenas 9. júna 2018 o 15:32

    @Capko (8.6.2018 15:15)

    Vďaka:)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist