Bezlepkový rebarborový zákusok s jemným vanilkovým krémom videorecept
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Piškóta: | |
5 ks |
|
150 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
150 g |
|
3 PL |
|
Rebarbora: | |
3-4 stonky |
|
40 g |
|
20 g |
|
Vanilkový krém: | |
800 ml |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
40 g |
|
100 g |
|
200 g zmäknuté |
|
Čokoládová poleva: | |
150 g |
|
20 g |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ošúpanú rebarboru nakrájame a zmiešame s vanilínovým a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
- 2
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach ručne zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175 °C 25 minút.
- 3
Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Puding zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
- 4
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame vychladnutý puding.
- 5
Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech alebo podložku. Odstránime papier na pečenie a potrieme vanilkovým krémom. Na záver polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme roztopením čokolády, stuženého tuku a oleja vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Na ozdobu môžeme použiť čokotransfer, ktorý priložíme na ešte nestuhnutú čokoládu, uhladíme horúcim nožom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí čokotransferovú fóliu odstránime.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu