Mrkvovo-rebarborový zákusok fotorecept
Foto: ancicka
Výborný svieži zákusok.
40
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
štipka |
|
za hrsť |
|
Poleva: | |
1 bal |
|
500 ml |
|
podľa chuti |
|
1,5 bal |
|
Postup
-
1
Mrkvu a rebarboru si očistíme, mrkvu postrúhame na jemno a rebarboru pokrájame na kocôčky.
-
2
Do väčšej misky so dáme všetky suroviny a spolu zamiešame.
-
3
Pridáme ešte za hrsť pokrajaných orechov a premiešame.
-
4
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
-
5
Koláč necháme vychladiť a na vychladený koláč rozotrieme šumienkovú polevu. Polevu urobíme tak, že si šumienku necháme vyšumieť vo vode, pridáme podľa chuti cukor a puding a uvaríme.
Diskusia k receptu