Mrkvovo-rebarborový zákusok fotorecept
Výborný svieži zákusok.
40
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 hrnček |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 hrnček |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal |
|
| štipka |
|
| za hrsť |
|
| Poleva: | |
| 1 bal |
|
| 500 ml |
|
| podľa chuti |
|
| 1,5 bal |
|
Postup
-
1
Mrkvu a rebarboru si očistíme, mrkvu postrúhame na jemno a rebarboru pokrájame na kocôčky.
-
2
Do väčšej misky so dáme všetky suroviny a spolu zamiešame.
-
3
Pridáme ešte za hrsť pokrajaných orechov a premiešame.
-
4
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
-
5
Koláč necháme vychladiť a na vychladený koláč rozotrieme šumienkovú polevu. Polevu urobíme tak, že si šumienku necháme vyšumieť vo vode, pridáme podľa chuti cukor a puding a uvaríme.









Diskusia k receptu