Rebarborovo-mascarponové rezy fotorecept
Foto: nikola166
Jednoduchý osviežujúci zákusok.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
100 ml vlažná |
|
50 ml |
|
1/2 bal. |
|
Krém: | |
500 ml |
|
5 PL |
|
500 g |
|
Rebarborová plnka: | |
1 bal. |
|
150 ml |
|
3 PL |
|
500 g |
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, olej a vlažnú vodu.
-
2
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (35x25 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 12 minút.
-
3
Plnka: Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do kastrólika, pridáme vodu a varíme do zmäknutia, trvá to iba pár minút. Necháme trochu vychladnúť, potom rozmixujeme. Pridáme cukor podľa chuti, ja som pridala iba 3 PL, chcela som kyslejšiu plnku a kvôli farbe som priliala trochu cviklovej šťavy, vy však nemusíte. V troche rebarborovej zmesi rozmiešame vanilkový puding a vlejeme naspäť do vriacej rebarborovej zmesi. Za stáleho miešania uvaríme hustú plnku.
-
4
Ešte horúcu plnku nalejeme na upečené cesto, necháme vychladnúť.
-
5
Krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme, postupne pridávame mascarpone a práškový cukor podľa chuti.
-
6
Krém navrstvíme na vychladnutú rebarborovú plnku a zákusok necháme odpočívať v chladničke.
-
7
Ozdobíme podľa fantázie a nakrájame.
Ďakujem, už som doplnila :)
určite áno ! Ešte som neskúšala s jabĺčkami, ale môžu byť super :) ak vyskúšaš, daj vedieť.
Ďakujem. Ja žijem v Rakúsku a tu už rebarboru v obchodoch predávajú :) Môže sa použiť akékoľvek sezónne ovocie, aj zavárané.