Tento koláč som vyčítala na internete a zaujal ma práve kvôli tej kaši, tak som ho vyskúšala. Je chutný.
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 3 PL |
|
| štipka |
|
| 1 kg |
|
| Kaša: | |
| 330 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Použila som plech rozmerov 35 x 25 cm, vymazala som ho maslom. Uvarila som krupičnú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
- 2
Vymiesime si cesto : hl.múka, polohr.múka, žltky, maslo, kakao, 1 vanilkový cukor /druhý použime neskôr/, prášk.cukor, prášok do pečiva. Cesto si na plechu roztlačíme /alebo vyvaľkáme/, popicháme vidličkou.
- 3
Na cesto rozotrieme uvarenú kašu , rozložíme pokrájanú a cukrom /1 vanilk. cukor a škoricový cukor/ premiešanú rebarboru. Dáme piecť na 15-20 minút pri 180 st.C.
- 4
Zatiaľ si vyšľaháme bielky so štipkou soli a s 3 lyžicami cukru. Predpečený koláč vyberieme z rúry, rozotrieme bielkový sneh a ešte zapečieme. /Cca 10 minút/.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu