Morušový koláč
Morušový koláč

Jemný koláčik s čerstvými morušami videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. júla 2023

Sezóna moruší je v plnom prúde aj u nás a preto si okrem čerstvého ovocia radi pochutíme aj na skvelom koláčiku. Je veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisSezóna moruší je v plnom prúde aj u nás a preto si okrem čerstvého ovocia radi pochutíme aj na skvelom koláčiku. Je veľmi jednoduchý a rýchly!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/07/jemny-kolacik-s-cerstvymi-morusami.html

20
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 190 °C
Jemný koláčik s čerstvými morušami (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

200 g
200 g
5 ks
250 g
300 ml
100 ml
1 ks
15 g
1/2 ČL
600-700 g




Postup

  1. 1

    Najprv si vymiešame žĺtky s práškovým cukrom. Pridáme postupne olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a zakaždým dobre vyšlaháme mixérom. Napokon na 2 x striedavo pridáme aj múky zmiešané s práškom do pečiva a so soľou a aj mlieko. Nakoniec opatrne vmiešame do cesta aj vyšlahaný sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme do olejom vytretého a múkou posypaného pekáča (28 x 38cm). Poukladáme bohato moruše a dáme piecť na 190 °C cca 25 minút. Treba si to radšej sledovať a na kontrolu urobiť skúšku ihlou.

  3. 3

    Koláčik je velmi chutný, cesto lahučké, mäkké a moruše sladké a šťavnaté. Podla chuti môžme koláčik ešte posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť.

    Jemný koláčik s čerstvými morušami (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Jemný koláčik s čerstvými morušami (videorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia