Jemný koláčik s čerstvými morušami videorecept
Sezóna moruší je v plnom prúde aj u nás a
preto si okrem čerstvého ovocia radi pochutíme aj na skvelom koláčiku. Je veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisSezóna moruší je v plnom prúde aj u nás a
preto si okrem čerstvého ovocia radi pochutíme aj na skvelom koláčiku. Je veľmi jednoduchý a
rýchly!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/07/jemny-kolacik-s-cerstvymi-morusami.html
porcií
príprava
na 190 °C
Foto: cesminaz
Postup
-
1
Najprv si vymiešame žĺtky s práškovým cukrom. Pridáme postupne olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a zakaždým dobre vyšlaháme mixérom. Napokon na 2 x striedavo pridáme aj múky zmiešané s práškom do pečiva a so soľou a aj mlieko. Nakoniec opatrne vmiešame do cesta aj vyšlahaný sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme do olejom vytretého a múkou posypaného pekáča (28 x 38cm). Poukladáme bohato moruše a dáme piecť na 190 °C cca 25 minút. Treba si to radšej sledovať a na kontrolu urobiť skúšku ihlou.
- 3
Koláčik je velmi chutný, cesto lahučké, mäkké a moruše sladké a šťavnaté. Podla chuti môžme koláčik ešte posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť.
- 4
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu