Jemná cícerová polievka s pórom a mrkvou fotorecept
Foto: cesminaz
Veľmi jednoduchá a ľahká polievka z cíceru. Chutí výborne samotná, ale vynikajúco sa hodí aj k múčnym jedlám :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny... Budeme potrebovat 1 velký pór, 2-3 stredné mrkvy, 1 konzervu sterilizovaného cíceru a aspon 0,5 l hovädzieho vývaru. Pór podla potreby umyjeme a nakrájame. Mrkvu postrúhame na hrubo.
-
2
Do hrnca dáme trocha oleja a maslo. Pridáme zeleninu, trocha ju osolíme a zakrytú podusíme skoro už do mäkka. Následne zeleninu vyberieme z hrnca, dáme cícer aj so šťavou,1 l vody a vyvar. Takto necháme varit 10-15 minút. Môj vývar bol velmi silný, takže stačilo 1/2 litra, ale kludne si môzte vývarom nahradit aj väčšiu čast vody :-) treba ochutnať.
-
3
Po cca 15ich minutách varenia ponorným mixerom celé do jemna pomixujeme a dáme naspät zeleninu. Pridáme trocha nakrájanej petržlenovej vnate a za1-2 kl mäty. Necháme spolu takto už len dovarit takých 10 minút. Na konci dochutíme citrónom.
-
4
Polievka je velmi jednoduchá, rýchla a velmi chutná :-)
Ja, ako skoro vždy, som si to trochu zjednodušila: zeleninu som po dusení nevybrala ale ešte povarila spolu s cícerom, ku koncu som len tak v hrnci párkrát zavrčala tyčovým mixérom, aby sa to zahustilo. Zostali mi kúsky zeleniny a aj cíceru.
Jediná škoda, že som nemala čas pripraviť k nej aj tvoje pogače..
Ďakujem za recept.
Milá @Kucharka vdaka za dobrú správu hned zrána :-) Jasne ze aj tak sa dá,ale ja som chcela mat cícer celkom na jemno a zeleninu este v celosti :-) No komu ako sa to páči :-)) Dakujem za odozvu aj s fotkou,som rada,ze polievka chutila.Pekny den ti prajem!
Dakujem za odozvu a za tvoju dôveru :-) Som rada, že polievka chutila.
Okrem ostatnych tvojich surovin som pridala aj cuketu.