Cícerová polievka
Jemná cícerová polievka s pórom a mrkvou (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Veľmi jednoduchá a ľahká
polievka z cíceru. Chutí výborne
samotná, ale vynikajúco sa hodí aj
k múčnym jedlám :-)
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme suroviny...
Budeme potrebovat 1 velký pór, 2-3 stredné mrkvy, 1 konzervu sterilizovaného cíceru a aspon 0,5 l hovädzieho vývaru. Pór podla potreby umyjeme a nakrájame. Mrkvu postrúhame na hrubo.
- Do hrnca dáme trocha oleja a maslo. Pridáme zeleninu, trocha ju osolíme a zakrytú podusíme skoro už do mäkka. Následne zeleninu vyberieme z hrnca, dáme cícer aj so šťavou,1 l vody a vyvar. Takto necháme varit 10-15 minút. Môj vývar bol velmi silný, takže stačilo 1/2 litra, ale kludne si môzte vývarom nahradit aj väčšiu čast vody :-) treba ochutnať.
- Po cca 15ich minutách varenia ponorným mixerom celé do jemna pomixujeme a dáme naspät zeleninu. Pridáme trocha nakrájanej petržlenovej vnate a za1-2 kl mäty. Necháme spolu takto už len dovarit takých 10 minút. Na konci dochutíme citrónom.
- Polievka je velmi jednoduchá, rýchla a velmi chutná :-)