Cícerová polievka

Jemná cícerová polievka s pórom a mrkvou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi jednoduchá a ľahká polievka z cíceru. Chutí výborne samotná, ale vynikajúco sa hodí aj k múčnym jedlám :-)

30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme suroviny... Budeme potrebovat 1 velký pór, 2-3 stredné mrkvy, 1 konzervu sterilizovaného cíceru a aspon 0,5 l hovädzieho vývaru. Pór podla potreby umyjeme a nakrájame. Mrkvu postrúhame na hrubo.
  2. Do hrnca dáme trocha oleja a maslo. Pridáme zeleninu, trocha ju osolíme a zakrytú podusíme skoro už do mäkka. Následne zeleninu vyberieme z hrnca, dáme cícer aj so šťavou,1 l vody a vyvar. Takto necháme varit 10-15 minút. Môj vývar bol velmi silný, takže stačilo 1/2 litra, ale kludne si môzte vývarom nahradit aj väčšiu čast vody :-) treba ochutnať.
  3. Po cca 15ich minutách varenia ponorným mixerom celé do jemna pomixujeme a dáme naspät zeleninu. Pridáme trocha nakrájanej petržlenovej vnate a za1-2 kl mäty. Necháme spolu takto už len dovarit takých 10 minút. Na konci dochutíme citrónom.
  4. Polievka je velmi jednoduchá, rýchla a velmi chutná :-)