Jelení hamburger s grilovanou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso zomelieme, pridáme najemno nakrájanú slaninku a olivový olej. Ochutíme nasekanými bylinkami, cesnakom, horčicou, soľou a korením. Zo zmesi pripravíme štyri masové placky hrubé 1,5 cm. Natrieme olivovým olejom a necháme v chlade asi 2 hodiny.
  2. Na rozpálenom grile grilujeme z každej strany asi 2,5 minúty. Na horúce mäso položíme plátok mozzarelly, zakryjeme alobalom a necháme odležať.
  3. Žemle prekrojíme, opečieme prekrojenou stranou na grile. Jednu polovicu natrieme dipom, ktorý pripravíme rozmixovaním potrebných prísad. Uložíme naň hlávkový šalát, mäso s mozzarellou a grilovanú zeleninu. Druhú polovicu natrieme bazalkovým pestom a spojíme.