Jelení hamburger s grilovanou zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso zomelieme, pridáme najemno nakrájanú slaninku a olivový olej. Ochutíme nasekanými bylinkami, cesnakom, horčicou, soľou a korením. Zo zmesi pripravíme štyri masové placky hrubé 1,5 cm. Natrieme olivovým olejom a necháme v chlade asi 2 hodiny.
- Na rozpálenom grile grilujeme z každej strany asi 2,5 minúty. Na horúce mäso položíme plátok mozzarelly, zakryjeme alobalom a necháme odležať.
- Žemle prekrojíme, opečieme prekrojenou stranou na grile. Jednu polovicu natrieme dipom, ktorý pripravíme rozmixovaním potrebných prísad. Uložíme naň hlávkový šalát, mäso s mozzarellou a grilovanú zeleninu. Druhú polovicu natrieme bazalkovým pestom a spojíme.
|