Jahodový zákusok
Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...
Postup
- Ochutnávka pri káve:
- Puding: Z uvedených surovín uvarím puding a prikrytý nechám odpočívať. (Ja som robila z 1,5 násobnej dávky, lebo máme radi viac pudingu.)
- Cesto: Celé vajcia s cukrami a soľou vyšľahám do penistej masy. Primiešam olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
- Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný vyšší plech 25x35 cm. Do cesta tenkým prúdom nalejem cik-cak teplý puding. A navrch naukladám podľa vlastného uváženia očistené polovice čerstvých jahôd.
- Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30 minút. Cesto skontrolujem drevenou špajľou.
- Hneď na horúci upečený koláč vytiahnutý z rúry rozotriem kyslo smotanovú polevu, ktorú som si pripravila vymiešaním z uvedených surovín. A koláč nechám vychladnúť.
- Povrch koláča ozdobím jahodami.