Jahodový zákusok

Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ochutnávka pri káve:
  2. Puding: Z uvedených surovín uvarím puding a prikrytý nechám odpočívať. (Ja som robila z 1,5 násobnej dávky, lebo máme radi viac pudingu.)
  3. Cesto: Celé vajcia s cukrami a soľou vyšľahám do penistej masy. Primiešam olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
  4. Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný vyšší plech 25x35 cm. Do cesta tenkým prúdom nalejem cik-cak teplý puding. A navrch naukladám podľa vlastného uváženia očistené polovice čerstvých jahôd.
  5. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30 minút. Cesto skontrolujem drevenou špajľou.
  6. Hneď na horúci upečený koláč vytiahnutý z rúry rozotriem kyslo smotanovú polevu, ktorú som si pripravila vymiešaním z uvedených surovín. A koláč nechám vychladnúť.
  7. Povrch koláča ozdobím jahodami.