Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept)
	        Autor receptu: mamina2 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Masko si odblanime, prespikujeme slaninkou a sprudka oprazime na oleji...
 - maso si vyberieme , do vypeku dame zeleninu nakrajanu na kocky ( alebo mrazenu) a oprazime ju, ked je oprazena vlozime spat maso , osolime, pridame nakrajanu cibulku , podlejeme vyvarom a dame vsetko korenie...  
 - dusime dusime asi hodinku a pol kym nieje maso makke, stavu este nechame vyvarit aby mala omacka peknu farbu , masko vyberieme mozeme este dat zapiect do rury ale treba polievat aby sa nam nevysusilo. omacku prepasirujeme alebo rozmixujeme pridame do nej kyslu smotanu rozhabarkovanu s mukou, prevarime a dochutime citronovou stavou...
 - masko si nakrajame a mozeme ho šupnut do omacky...
 - hrnčekova knedla : spavime si sneh. zo surovin spravime cesto a sneh do toho zapracujeme...
 - potom naplnime vymastene 250 ml pohare do 3/4 a dame varit na pol hodinku do vody. pohare su zaliate len do ich 1/2. potom vyklopime a servirujeme...
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |