Jablkový dezert s marcipánom a vanilkovým krémom

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 15. augusta 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jablkový dezert s marcipánom a vanilkovým krémomFoto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
30 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
400 g
50 g
2 ks
1 ks na potretie cesta
 na pomúčenie
Krém:
300 ml
50 g
10 g
1 ks
2 ks
10 g
3 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Jablká umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Marcipán, hrozienka a dve vajcia rozmiešame metličkovým mixérom. Do zmesi pridáme pokrájané jablká a premiešame už iba varechou.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto a narežeme na štvorce podľa veľkosti zapekacích misiek. Cesto vložíme do misiek a naplníme jablkovou zmesou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 10 minút.

  3. 3

    Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s kryštálovým cukrom. Do zvyšného mlieka dáme 2 žĺtky, vanilkový struk a Zlatý klas, rozmiešame a vylejeme do horúceho mlieka. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme, kým krém zhustne. Zo zvyšných bielkov a z vanilkového cukru vyšľaháme sneh. Jablkové koláčiky podávame s krémom a vanilkovým snehom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist