Jablkový dezert
Jablkový dezert s marcipánom a vanilkovým krémom
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Jablká umyjeme, zbavíme jadierok
a nakrájame na malé kocky. Marcipán, hrozienka a dve vajcia rozmiešame metličkovým mixérom. Do zmesi pridáme pokrájané jablká a premiešame už iba varechou.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto a narežeme na štvorce podľa veľkosti zapekacích misiek. Cesto vložíme do misiek a naplníme jablkovou zmesou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť
do rúry vyhriatej na 180 °C 10 minút.
- Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s kryštálovým cukrom. Do zvyšného mlieka dáme 2 žĺtky, vanilkový struk a Zlatý klas, rozmiešame a vylejeme do
horúceho mlieka. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme, kým krém zhustne. Zo zvyšných bielkov
a z vanilkového cukru vyšľaháme sneh. Jablkové koláčiky podávame s krémom a vanilkovým snehom.
|