Jablkové palacinky

Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.

5
porcií
30-35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Upečené palacinky... Mlieko a minerálku dáme do misy, rozhabarkujeme vajíčka a žĺtok, pridáme kryštálový a škoricový cukor, soľ, sódu bikarbónu, nastrúhané jablko a trocha múky. Všetko dobre rozhabarkujeme. Cesto by nemalo byť tuhé ani riedke a tak múku pridávam nakoniec podľa potreby. Na panvicu dáme olej a na rozpálenom pečieme palacinky z oboch strán do zlatista.
  2. Suroviny na náplň.
  3. Náplň: Tvaroh, kyslú smotanu, cukor spolu zmiešame a naplníme pripravené palacinky, ktoré zrolujeme alebo uložíme do vejára. Naplnené posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládovou polevou. Dobrú chuť.