Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka
Foto: siuuu
Hrejivá a voňavá. Jemne alebo viac pikantná, podľa toho koľko korenia pridáte. V zime dokonale zahreje a prevonia kuchyňu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
1 - 1,3 l |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
1/2 - 1 ČL |
|
1/2 - 3/4 ČL |
|
podľa chuti (na krutóny) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na drobno. Bataty a jablká očistíme a pokrájame na menšie kocky. Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané jablká, pokrájané strúčiky cesnaku, chvíľu podusíme.
-
2
Pridáme očistené a na malé kúsky pokrájané bataty, korenie garam masala aj karí (s korením radšej opatrne - ja som šupla celú dávku a polievka je riadne pikantná), premiešame a zalejeme teplým zeleninovým vývarom. Varíme do mäkka (cca 20 minút) a nakoniec rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je treba, dochutíme soľou.
- 3
Medzitým ako sa varí polievka si urobíme krutóny z chlebíka, a to tak, že krajíčky chleba nakrájame na čo najmenšie prúžky a opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Ja som narýchlo opiekla aj tenké plátky jablka.
Tiež batatová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Som veľmi rada, že polievočka ti chutila.