Krémová batatová polievka
Krémová batatová polievka

Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka

siuuu - fotkasiuuu, 17. januára 2020
Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka
Foto: siuuu

Hrejivá a voňavá. Jemne alebo viac pikantná, podľa toho koľko korenia pridáte. V zime dokonale zahreje a prevonia kuchyňu.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1 - 1,3 l
1 ks
2 strúčiky
2-3 PL
1/2 - 1 ČL
1/2 - 3/4 ČL
podľa chuti (na krutóny)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na drobno. Bataty a jablká očistíme a pokrájame na menšie kocky. Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané jablká, pokrájané strúčiky cesnaku, chvíľu podusíme.

    Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme očistené a na malé kúsky pokrájané bataty, korenie garam masala aj karí (s korením radšej opatrne - ja som šupla celú dávku a polievka je riadne pikantná), premiešame a zalejeme teplým zeleninovým vývarom. Varíme do mäkka (cca 20 minút) a nakoniec rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je treba, dochutíme soľou.

  3. 3

    Medzitým ako sa varí polievka si urobíme krutóny z chlebíka, a to tak, že krajíčky chleba nakrájame na čo najmenšie prúžky a opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Ja som narýchlo opiekla aj tenké plátky jablka.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: