Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke fotorecept
Foto: pusta
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto som ich naplnila bylinkovým maslom a obalila som ich Zobraziť celý popisRozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto som ich naplnila bylinkovým maslom a obalila som ich v schwarzwaldskej šunke, výsledok bol vynikajúci.
porcie
príprava
na 180/200 °C
Postup
-
1
Bylinkové maslo som pripravila vopred zmiešaním zmäknutého masla, citrónovej šťavy, posekanej petržlenovej vňate, nastrúhaného údeného ovčieho syra, soli a čerstvo mletého čierneho korenia, sformovala som ho do valčeka a odložila som ho do mrazničky, aby stuhlo.
-
2
Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou utierkou.
-
3
Ostrým nožom som spravila do mäska hlboký rez pozdľžne, tak aby som neprerezala mäsko nikde a otvor som rozšírila tak, aby bol dostatočne veľký na vloženie valčeka z bylinkového masla.
-
4
Kuracie prsia som naplnila bylinkovým maslom a mäsko som spojila a istila ešte mäsovou ihlou. Nesolila som, lebo náplň i šunka sú dosť slané.
-
5
Plátky Schwarzwaldskej šunky som položila vedľa seba tak, aby sa čiastočne prekrývali a...
-
6
...obalila som ňou naplnené kuracie prsia.
-
7
Na spodok pekáčika som rozložila zemiaky pokrájané na plátky o hrúbke asi 3 - 4 mm, poliala som ich olejom, ale nesolila som ich, lebo šunka je slaná dosť a počas pečenia pustí chuť i soľ.
-
8
Na zemiaky som položila pripravené kuracie prsia.
-
9
Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20 minút, potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov na 10 minút, aby sa pekne do červena zapiekli a celé mäsko bolo dobre prepečené. Niečo bylinkového masla síce vytečie, ale ochutí správne aj zemiaky.
-
10
Podávala som horúce, kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, majú vynikajúcu údenú chuť, odporúčam vyskúšať, jednoduché, rýchle a dobré. Dobrú chuť prajem!
@tiginko , úprimne ti dakujem.:-)
@havino - tánička drahá moja, ja s tebou súhlasím a veľmi pekne ti dakujem. :-)
@jerica milá, to ma veľmi teší. :-) dakujem.
@havino to druhe :D Poznas slovenske prislovie: "Kto do teba kamenom, ......"?
Kto mi co podal???? Ty by si sa mal asi spamatat :)
Apropó, a odkial pokial teda? :D
@pusta , mas pekny orazovy obrus, asi oblubeny, ked je pod kazdym tvojim tanierom tu na vareche. Moze byt? :)
@hanak , som rada :-) dakujem.
A zas neboj, nepijem. Ja si vychutnavam :D
Sweet komenty od @pusta beriem ako zaliecanie. Ja ked si spravim raz obraz o osobe, tak malokedy ma presvedci dana osoba o opaku ;)
teší ma, že sa ti receptík páči.
dakujem za milé slová i 5*****
dakujem za vyskúšanie a pochvalu i krásne foto, ktoré si pridala.
čo to tu splietaš a rozdúchavaš? prečo to robíš? ak máš diskrepanciu s niekym, napíš mu to priamo alebo do TS!!!
nie pod môj recept.
dakujem.